CRÓNICA DE UNA INJUSTICIA: EL JUICIO DE LA PAH CANOVELLES, 19/01/2015

Hola a todas, os pasamos toda la información junto con la hora y lugar de convocatoria del juicio que tendremos el día 19/01/2015, os lo pasamos en catalán y castellano.

Pel proper dia 19 de gener del 2015 – La justícia ha convocat en qualitat de denunciats als activistes de la PAH Canovelles, Parets i Granollers que solidàriament volien intercedir perquè un nadó de set mesos no es quedés sense sostre, mentres paral·lelament l’agressió d’un altre menor per part de la seguretat contractada per BBVA queda impune.

Resum dels fets:

Dia 13 de juny del 2014 ­ La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Canovelles realitza l’ocupació pacífica d’una oficina de l’entitat bancària BBVA, perquè aquest banc pretén desnonar i deixar al carrer, sense sostre, un nadó de set mesos i a la seva mare.

El banc havia trencat unilateralment la mediació que mantenia amb la PAH per tal d’acordar un lloguer social per l’Ester i el seu nadó, arribant al punt de deixar de contestar a trucades telefòniques i e-mails, negant així tota possibilitat de diàleg. En conseqüència la PAH realitza una acció reivindicativa consistent en l’ocupació de la oficina que l’entitat té al carrer Parets de Canovelles, l’objectiu de la qual és pressionar l’entitat perquè assigni un interlocutor vàlid per reprendre  les negociacions  i així poder resoldre la situació crítica de la mare i el nadó afectats.

BBVA denúncia l’acció de la PAH de Canovelles, la Justícia espanyola admet a tràmit la denuncia i facilita tots els noms dels membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ocupants, essent aquestes dades aportades pel Cos de Mossos d’Esquadra.

Dia 14 de juny del 2014­ En el mateix procés d’acció reivindicativa un infant de 10 anys i la seva mare són ferits pels vigilants de seguretat de l’empresa PROSEGUR, contractats per BBVA i que mantenien tancades amb pany i forrellat dins del local del banc una part dels activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

L’infant i la mare agredits denuncien els fets i la justícia espanyola arxiva la denúncia al·legant que no troba els individus denunciats, tot i conèixer el llistat de vigilants de seguretat de  l’empresa PROSEGUR identificats pel cos de Mossos d’Esquadra.

Convocatòria – Des de PAH Canovelles ratifiquem la nostra actuació, donat que no podem romandre impassibles davant d’una entintat bancària com el BBVA, que per tal de seguir mantenint beneficis, no dubta en ignorar els drets dels menors. Recordem també que el nostre país es signant de la Declaració Universal dels Drets Humans i com a tal té la obligació i la responsabilitat d’aplicar-los i fer-los complir.

Convidem a la ciutadania a que es sumi a la concentració que farem el mateix dia 19 de Gener a les 09:00h davant del jutjat de Granollers, al carrer Josep Umbert nº124 per tal de donar suport als 15 denunciats de la PAH i combatre la injustícia de la banca.

 

487453_137966396396299_1830082608_n

 

En castellano

Para el próximo día 19 de Enero del 2015 –  La justicia ha convocado en calidad de denunciados a los activistas de la PAH Canovelles, Parets y Granollers que solidariamente querían interceder para que un bebé de siete meses no se quedara sin techo, mientras paralelamente la agresión de otro menor por parte de la seguridad contratada por BBVA queda impune.

Resumen de los hechos:

Día 13 de Junio de 2014 – La Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) de Canovelles realiza la ocupación pacífica de una oficina de la entidad bancaria BBVA, porque este banco pretende desahuciar y dejar en la calle, sin techo, a un bebé de siete meses y a su madre.

El banco había roto unilateralmente la mediación que mantenía con la PAH para acordar un alquiler social para Ester y su bebé, llegando al punto de dejar de contestar a llamadas telefónicas y e-mails negando así toda posibilidad de diálogo. En consecuencia la PAH realiza una acción reivindicativa consistente en la ocupación de la oficina que la entidad tiene en la calle Parets de Canovelles, el objetivo de la cual es presionar a la entidad para que asigne un interlocutor válido para retomar las negociaciones y así poder resolver la situación crítica de la madre y el bebé afectados.

BBVA denuncia la acción de la PAH de Canovelles, la justicia española admite a trámite la denuncia y facilita todos los nombres de los miembros de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca ocupantes, siendo estos datos aportados por el cuerpo de Mossos d’Esquadra.

Día 14 de Junio de 2014 – En el mismo proceso de acción reivindicativa un niño de 10 años y su madre sufren lesiones por parte de los vigilantes de seguridad de la empresa PROSEGUR, contratados por BBVA y que mantenían encerrados con llave dentro del local del banco a una parte de los activistas de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca.

El niño y la madre agredidos denuncian los hechos y la justicia española archiva la denuncia alegando que no encuentra a los individuos denunciados, a pesar de conocer el listado de vigilantes de seguridad de la empresa PROSEGUR identificados por el cuerpo de Mossos d’Esquadra.

Convocatoria – Desde la PAH Canovelles ratificamos nuestra actuación, dado que no podemos permanecer impasibles ante una entidad bancaria como el BBVA, que con tal de seguir manteniendo beneficios, no duda en ignorar los derechos de los menores. Recordamos también que nuestro país es firmante de la Declaración Universal de Derechos Humanos y como tal tiene la obligación y la responsabilidad de hacerlos cumplir.

Invitamos a la ciudadanía a que se sume a la concentración que haremos el mismo día 19 de Enero a las 09:00h delante del Juzgado de Granollers, en la calle Josep Umbert nº124 para dar apoyo a los 15 denunciados de la PAH y combatir la injusticia de la banca.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario